SSD Innodisk


innodisk logo

  Solid State Drive (SSD), flash memória alapú háttértároló!
Miért jobb, mint a Hard Disk Drive-ok (HDD)?nagyobb írási/olvasási sebesség
nincs mozgó alkatrésze
elviseli az erős rázkódást
zajmentes
alacsony fogyasztás; 1-2 W
nem igényel hűtést
-40 +85 C működési hőmérséklet tartományKompatibilis méret és csatlakozások:  1,8 és 2,5 inch , SATA / PATA
PATA 40-44 pin socket type, CF CARD, C-FAST card, SD-card, micro CD, SATADOMAz ipari felhasználásra szánt SSD-kkel kapcsolatos jeletős fejlesztés az iSLC technológia, melynek lényege, hogy a cellánként két bitnyi adatot tároló MLC NAND Flash memóriachipeket újraprogramozza, így azok cellánként már csak egy bitnyi adatot tárolnak. Ezzel a gyakorlattal az MLC NAND Flash memóriachipeknél elérhető, hogy azok hasonlóan teljesítsenek, mint drágább, SLC alapokon nyugvó társaik. Az iSLC technológia alkalmazása mellett átlagban 30000 írási/törlési ciklusra tehető egy MLC NAND Flash memóriachip egyetlen cellájának élettartama, ami egy nagyságrenddel nagyobb, mint hagyományos, iSLC technológiával nem rendelkező társaié.

Az 1,8 és 2,5 inch méretű fém tokozatú Solid State Drive-ok mechanikai kialakításuk kompatibilis a standard 1,8 és 2,5 inch HHD-kkel és teljesen azonos módon használhatóak.
A normál változatok -10 +70 C az ipari változatok -40 +85 C üzemi hőmérséklet tartományban üzemelnek, továbbá az ipari változat sokkal ellenállóbb a szélsőséges körülményekkel szemben. A mozgó alkatrészt nem tartalmazó háttértárolók 5 G terhelésű rázkódást és 1500 G mértékű shock-ot is elviselnek. Ezen tulajdonságoknál fogva kiválóan használhatóak ipari, katonai, gépjármű alkalmazásokban. Az SSD-k csekély, mindössze 1-2 W fogyasztása miatt pedig az akkumulátoros táplálású mobil eszközökben, laptopokban van jelentős előnyben a HDD-kkel szemben.

 


A SATA Slim SSD teljes mértékben kompatibilis a JEDEC MO-297 standard form factorral és ATA protokollal. Nem igényel drivereket, és boot vagy tároló egységként is alkalmazható. Hordozható/kézi eszközökhöz, vagy akár ipari alkalmazásokhoz is illeszthető.

 

 

 


   
SATADOM Long                          SATADOM wide                         SATADOM horizontal

A SATADOM közvetlemül az alaplapon elhelyezet Serial ATA csatlakozóra tűzhető kompakt SSD. A kis méretű műanyag tokozattal a csekély tömegű Solid State Drive-ot mechanikailag is a SATA csatlakozó rögzíti.  Különleges változata a táplálást is ezen keresztül kapja. ( Vcc PIN 7 nem standard SATA pin kiosztás. ) A SATADOM horizontális típusa tokozat nélküli nyitott PCB derékszögben tört csatlakozással, elsősorban helyben szűkölködő berendezésekben használatos. Pédául, az 1U magas rack házakban.


 

Az mSATA egy alacsony profilú interfész csatlakozó, másnéven Mini-SATA. Mérete megegyezik egy hagyományos bankkártyával. Laptopokban, netbookokban és mobil eszközökben való alkalmazást tesz lehetővé. 1,5 GB/s és 3 GB/s adatátviteli sebességet biztosít.


 

M.2-SATA (NGFF) stands for Next Generation Form Factor, which is comprised of several interfaces and the corresponding system interconnect based on 67pin edge card connectors. The Innodisk M.2-SATA (NGFF) offers wide range capacities in several standard form factors to fulfill different applications, including type 2242, type 2260, type 2280, and 22110.

 

 


  Az EDC (Embedded Disc Card – beágyazott kártyák) nagy kapacitású solid-state flash memória, mely gyors és egyszerű patchelést tesz lehetővé. Ez a solid-state adat tároló a PCMCIA* ATA szabványok ipari alkalmazásaihoz tökéletes megoldás, és bármilyen IDE csatlakozóval felszerelt platformmal kompatibilis. Mérete 128 MB-tól 32 GB-ig terjedhet, és 40 vagy 44 tűs csatlakozóval is elérhető.


  Az iCF Compact Flash kártyák elsősorban az  egykártyás PC-kben, és Ipari PDA-kban használható, jellemzően ezekben az eszközökbe integrálnak CF csatlakozókat. Az Innodisk SD és microSD kártyák egyszintű flash eszközök. Ipari alkalmazásban akár 20 MB/s átviteli sebességre is képesek. A hagyományos, a mindennapokban használt SD kártyákkal ellentétben az  Innodisk kártyák sokkal ellenállóbbak és megbízhatóbbak. Kompatibilis az SD 1.1/2.0 szabványokkal, és támogatja az SDHC Class 10-et. S.M.A.R.T. technológiával is el vannak látva, mely a kártyák élettartamát figyeli.


Az USB és USB EDC-k nagy kapacitású flash memória tárolási lehetőséggel és megbízható, nagy adatátviteli sebességgel rendelkeznek. USB 1.1 és 2.0 interfésszel is kompatibilisek. Műanyag és fém tokozással is elérhetőek.