Ipari Elektronika és Vezeték Nélküli Megoldások

Ipari számítógépek

www.aaeon.com
www.aaeon.com

A gyártó hazai képviseleteként az AAEON teljes választékát ajánljuk az egykártyás PC termékektől, az ipari PC alaplapokon és kártyákon át a komplett ipari PC konfigurációkig. Extrém környezeti feltételek között is működő boxer PC-k, panel PC-k, orvosi felhasználásra alkalmas kivitelü munkaállomások is szerepelnek a kínálatban.

Honlapunk nem képes bemutatni a hatalmas és szerteágazó termék választékot, ezért javasoljuk az eredeti gyártói oldalak böngészését is.  www.aaeon.com


PICI-ITX
PICO-ITX Típusok

100*72mm-es méretével a PICO-ITX panel a legkisebb olyan alaplap, melyen a legfontosabb standard periféria csatlakozók még megtalálhatóak, ha korlátozott számban is. Értem ezalatt például: D-sub15 VGA video, HDMI csatlkozó, RJ45 Ethernet, USB A type socket, SATA port . Persze minden további perifériális csatlakozás már csak az alaplapi PIN HEADER csatakozókon elérthető. ( COM, USB, PS2, Paralel, Digital IO, Audio, másodlagos Video … )

 

 


3,5" subcompact boards
3,5″ subcompact boards

A 3,5 inch-es from faktor az egyik legnépszerűbb.

A 102*146mm -es kis mérete mellet, válozatos perifériákkal rendelkezik, másrészt a rendkívül széles választékal bír. A típusok processzorai közt megtalálható a szerény Lx800-tól az izmos Core i7-esig minden: AMD G-series / LX800 , Intel Atom n270 / n455 / D525 / Intel Atom D2550/ N2600 / N2800 Intel Atom Z500 és E600 családok , Intel Celeron / Core2 Duo.  Intel Core i3 i5 i7

 

 


COMPACT
5,25″ compact boards

Az 5,25 inch Compact boardok kínálata jelentősen csökkent az elmúlt pár évben, egyszerűen azért mert manapság a fele ekkora 3,5inch-es lapokra képesek ráintegrálini ugyanazt a konfigurációt. A nagyobb kártyák jellemzően több perifériával bírnak és sokkal jobban bővíthetőek. Rendelkeznek legalább egy hagyományos PCI vagy PCIe bővítőkártya Slot-tal, de ezen kívül megtaálható a miniPCI, miniPCIexpress és a PC/104 aljzat is.

 


 

Mini-ITX alaplapok
Mini-ITX alaplapok

A teljes értékű ipari alaplapok közül a 170*170 mm méretű mini-ITX-ek jelenthetik a megoldást sok feladatra.
Igen széles a kínálat ebben a kategóriában. Ezen lapok zöme ATX tápról üzemeltethető , de előfordul a szimpla DC tápigényű variáns is.

A micro-ATX és ATX alaplapok, csak bővítő SLOT-ok számában nyújtanak többet.

 

 

 


PC104 board
PC104 board

A PC/104 szabványos ipari PC kártya fomátum, a beágyazott számítogépek korai családjába tartozik, mára kissé elavult. A PC/104 népszerűsége és a típusválasztéka is erősen lecsökkent. A modern x86-os processzorokkal és csipszettekkel még készítenek ilyen kártyákat, jellemzően a kissebb teljesítmányű és fogyasztású processzorokból képezhető FANLESS megoldásokat gyártanak.

 

 

 


ETXA processzor kártyák önmagukban nem üzemképesek, egy hordozó alaplapra kell ültetni őket. Ez lehet gyári alaplap, vagy saját fejllesztásű darab az egyedi igényekre gyártva. Ez azt is jelenti, hogy kizárólag az alaplapi csatlakozója van, minden perifériát azon keresztül kell illeszteni. A szabványosított kártyaformátumok előnye, hogy keresztkompatibilisek más gyártóktól származó azonos szabványú eszközökkel.

COM Express , XTX and ETX modules, Q7 and SMARC modules and Carrier boards